Bejelentés


Téglás VSE

Veres?Remek!

Ezen rovatunkban Téglás sportéleti személyiségeivel készített interjúkkal találkozhattok!

Salánki József a Téglás VSE U-16-os csatárát kérdeztem a múltról és a jövőről.

-Mit szólsz a serdülő, illetve gyerek csapat őszi teljesítményéhez?
S.L.:A serdülő nagyon jól szerepelt és megérdemelten vezeti a bajnokságot.A gyerekek viszont koránt sem játszottak jól!Van még hová fejlődniük!
-Mit vársz a tavaszi szezontól?
S.L.:Remélem megynyerjük a bajnokságot és a rájátszást is!A kicsi pedig remélem törekednek majd a jó helyezés megszerzésére.
-A 14-es mezt viseled a meccseken.Ezt aszámot akartad vagy csak ez jutott?
S.L.:A 14 a kedvenc számom és ez senkinek nem kellett, és lecsaptam rá.
-Hogyan értékeled a serdülő újdonsült kapusát:Veres Bencét?
S.L.:Hmm...Veres?Remek!Meglepett amikor megtudtam hogy visszatér és nem gondoltam volna hogy ilyen jól fog védeni.Az edzéseken mindig hajt és törekszik arra hogy egyre jobb legyen!
-Milyen saját elvárásaid vannak tavaszra?
S.L.:Mint ahogy említettem a bajnoki cím, no meg szeretnék gólokat lőni.Remélem mindkettő összejön!
szerk:Lecsó
__________________________________________________

Tégláson a városi moziban került bemutatásra Mátyás Szabolcs "Az arany nemzet" c.film-je amit nekem volt szerencsém megtekinteni és ha nem is sok de három kérdést sikerült feltenni a film készítőjének.
-Mi ösztönözte ennek a film elkészítésére?
M.Sz.:Igazából legelőszőr erről a témáról egy könyvemben írtam 3-4 évvel ezelőttés akkor fogalmazódott meg bennem hogy milenne ha kicsitbővebben foglalkoznék a témával.Könyvet is akartam erről írni de úgyéreztem hogy érdekesebb látványosabb ha film formájában valósul meg!
-Hogyan került a film ide Téglásra?
M.Sz.:Nekem rokonaim élnek Tégláson és ismeőseim is részben ez által.Mert épp az egyik ismerősöm volt az aki a film plakátját hozta és elintézte hogy itt lehessen a vetítés.
-Üzen esetleg valaita téglási leendő vagy mostani sportolóknak?
M.Sz.:Kívánom nekik hogy érjenek el hasonló szép eredményeket mint a filmben szereplők!

A film szerintem nagyon tanúlságos volt hiszen nagyon szemléletesen mutatta be hogy Magyarország az év tizedek alatt hogyan vesztette el a jobbnál jobb sportolóit és hogyan arattak más nemzetek színeiben olimpiai diadalokat.Őszintén remélem hogy ez már csak a múlt és az elkövetkezendőkben nem lessz hasonlókra példa.Ami pedig Mátyás Szabolcs munkáját illeti egy nagyon követendő példa hogy van olyan ember akit még érdekel a sport és annak történelmének ápolása.A filmenek igaz nem sok köze volt a téglási sportszemélyiségeknek de úgygondoltam hogy egy ilyen jelentősfilm ami Tégláson debütál a közönség előtt az mindenképp említésre méltó!
A riportot Móré "Lecsó" Bendegúz készítette.
__________________________________________________
Amióta bejelentette visszatérését először csak a mi honlapunknak adott interjút a Téglás VSE újdonsült edzője:Kocsis László.A beszélgetés során elmondja Tégláshoz való fűződését,Nagy Lacival való kapcsolatát és DÖK-el zárt sikeres évét.

Először is kinek vagy minek a hatására tért vissza az edzői szakmába?
K.L.:Én azzal kezdeném hogy miért hagytam abba.Sajnos családi okok miatt(édesanyám) miatt nem tudtam időt szentelni az edzősködére és abba kellett hagynom.Attól a perctől kezdve az elnök a játékosok mindenki még a gyerekek is folyamatosan kérdezték hogy mikor térek vissza.Mindenkitől jól esett de a legjobban a gyerekeknek a szeretete fogott meg igazán.Aztán ez a bizonyos családi helyzet úgy alakult hogy több időt tudok tölteni a focival és így az elnökkel való közös megeggyezés alapján döntöttem a visszatérésen.Viszont a régi tempót már nem tudom vállalni a tanári pályamellett.

A kihagyott idő alattnem koptak-e meg a különféle edzői fortélyok?
K.L.:Azt hiszem hogy ez olyan mint a biciklizés amit az ember egyszer megtanul nem felejt el elég utánna már csak felfrissíteni.

Kapott az eltelt idő alatt más csapatoktólajánlatot és örül-e annak hogy újra Tégláson edző?
K.L.:A DVSC-től négy korosztályt ajánlottak fel nekem viszont én amikor visszavonultam kijelentettem hogy ha még valaha visszatérek akkor csak Téglásra sehova máshova.Hogy örülök-e?Nagyon és nagyon megtisztelő.Érzem a körülöttem levő emberekben a szeretetet és őszintén gondolják a velem való munkát!

Milyen ambíciókkal vág neki a csapattal a szezon második felében(helyezés)?
K.L.:Ha az általam elképzelt variációkat sikerül megtanulni az 1-6 helyezés sem elérhető.Viszont fontosnak tartom hogy előbb a csapat tudjon több taktikai felállásba játszani és ha ezek mennek akkor a tabellán is fejjeb lépünk.

Pár mérkőzésre ön is kilátogatott beszélne az ott látott benyomásairól?
K.L.:Az utolsó két őszi meccset tekintettem meg és egy fejlődőképes csapatot láttam(taktikailag) mert technikailag a téglási labdarúgókkal soha nem volt gond.És egy nagyon jó egymásért tenni tudó játékosokból álló gárdát ismertem meg és ez mindenképpen Szabó Imre munkájának eredménye.Én próbáltam rávenni a folytatásra de az elnökkel úgy gondolták hogy a fejlődés miatt váltani kell.

Nagy László kulcsfigurája lehet a Téglási sikereknek!Ön szerint tudja-e folytatni a nagyszerű játékot amit az ősszel befejezett?
K.L.:Ott kezdeném hogy Laci nekem pici koromban is játékosom volt és akkor nagyon szép jövőt jósoltam neki.Számomra ismeretlen okok miatt aztán nem a DVSC hanem a Téglás csapatát erősíti.Bízom benne hogy jelenlegi is van benne ambíció és akaár az őszi gólgyártást is fölül tudja múlni.

A téglásiaknak mindig is vemhes szurkolótábora volt de hogyan lehetne azt megoldani hogy nég több néző buzdítsa a csapatot akár hazai akár idegenbeli meccsen?
K.L.:Meggyőződésem hogy ha az egyesületen és a csapaton belül a nyugalom és az eredményes munka hatására a szurkolók egyre sportszerűbbek és nagyobb létszámúak lesznek!

Hogyan értékeli a téglási utánpótlás csapatok eredményeit?
K.L.:Az a helyzet hogy nem negyon láttam az utánpótlás csapatokat az elmúlt kér és fél évben játszani.Viszont ezt amit most mondok mindenki jól jegyezze meg mert az utánpótlásban SOHA nem a helyezés a a fontos hanem a taktikai és technikai elemek elsajátítása fiatal korukban.

És a végére egy olyan emlék ami nem a futballhoz köti 2009-ban?
K.L.:Az iskolai Diákönkormányzat-nál végzett sikeres tevékenység amiről a jövőben sem akarok lemondani!!!

Üzen-e valamit a honlap olvasóinak?
K.L.:Ha valóban úgy érzik hogy szeretetre méltó gárdává fejlődünk véleményükkel javaslataikkal esetleg kritikájukkal segítsék a munkánkat.Téglás mindig is egy focit szerető település volt szeretnénk ha ez a fórumon keresztül a hozzászólók száma gyarapodna.Nagyon örülök hogy ez a honlap létrejött és sikeres munkát kívánok a folytatásához.És ezen alkalommal szeretném megragadni a szót és minden egyes Téglási embernek Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag újévet kívánjak!
Szerk.: Lecsó
Egy régi-új arc.
__________________________________________________
Legelső interjú alanyunk nem más mint Budai Gergely aki a Hajdúböszörménytől igazolt Téglásra.Elmondja hogyan élte meg az almúlt hónapokat és az ambícióiról is beszél!

Meglehetősen fusztráló lehetett hogy az őszi szezonban csak oldalvonal mellől figyelhetted új klubbodat!
B.G.:Nagyon szerettem volna már játszani és remélem a tavaszi szezonban már játszhatok de legalább ezalatt a pár hét alatt megismerhettem a csapatot.

Milyen korai benyomásaid vannak a Téglási csapatról?
B.G.:Nagyon jó hajtós csapat azonban ez a bajnokság nagyon gyengének minősült a számomra.

Mesélnél nekünk arról hogy miben különbözik a két labdarúgó kultúra?(Böszörmény-Téglás)
B.G.:Mivel hogy a két csapat nem egy bajnokságban szerepel nem lenne igazságos összehasonlítani a 2 csapatot.

Milyen ambícióid vannak a Téglásnál?
B.G.:Szeretnék legalább 2-3 gólt lőni és a serdülő csapat gyökeres tagja lenni!

Mit remélsz a szezon hátralévő részére?
B.G.:Valami azt sugallja hogy a Téglás bajnok lesz és ennek érdekében mindent el fogok követni!!!

Hiszed hogy megragadhatod a lehetőséget ls fontos láncszeme lehetsz a serdülő illetve ifi csapatnak?
B.G.:Igen azt gondolom elegendő munkával és kitartással megvalósulhat!


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!