Bejelentés


Téglás VSE


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
A csere gólja döntött Nánás ellen!

A 17.fordulóban Hajdúnánás látogatott a Téglás VSE gyerek illetve serdülő csapatához.Míg a gyerekek 7-3-as gólgazdag találkozón maradtak alúl addig a serdülő csapat HATALMAS kűzdőszellemről tett tanúbizonyságot!
U-13:A gyerekeknél nem volt kérdés a Nánási siker voltak jó periódusai a téglási csapatnak de ez nem volt elég a jobban futbalozó fürdővárosiak ellen!
U-16:Fontos találkozónak ígérkezett hiszen a tabella első és negyedik helyezettjei csaptak össze és egy esetleges Hajdúnánás győzelem összesűrűsíthette volna a raájátszásért kűzdők állását a pontvadászatban.Az első félidő kieggyenlített játékot hozott itt is ott is akadt 3-4 említésreméltó lehetőség.A második játékrészre viszont le kellett hoznia Fábián Pistinek Kapusi Jánost(az ifi kötelezttségei miatt) helyére Gulyás Gergő állt.A csere után kissé nőtt a téglási fölény de a befelyezésbe mindig hiba csúszott.Viszont jött a 75.perc és egy jobbról érkező szabadrúgást a csere Gulyás Gergő a hálóba kotort így alakítván ki az 1-0-ás Téglás győzelmet!Ezzel a Nánásiak már második meccsüket veszítették el a hajrában hiszen előző héten Nyíradony ellen úgyan így bukták el a találkozót.A Téglás VSE pedigtovább robog a csoportgyőzelem és a rájátszás felé!!
szerk:Lecsó

KETTŐS VERESÉG
Egyaránt 5-2-es vereség szenvedett mindkét tégási gárda a bajnokság 22. fordulójában Debrecenben.
Az ifisták számára nehezen indult a mérkőzés hiszen a hazaiak már az 5.percben vezetést tudtak szerezni.Kiss Zoltán a semmiből egyenlített ,és mikor kezdett éledezni a csapat Deák Dávidot egy buta szabálytalanság miatt kiállították.Emberhátrányban is küzdöttek a fiúk ,sőt Kissnek még helyzetei is voltak de végül győzött a túlerő.Gulyás D. még 3-1-nél még szépített de DEAC így is simán nyerni tudott.
-A nagycsapat jól kezdett hiszen Fáián T. remek mozdulattal gólt szerzett.Ezután sajnos a védelem nagyon megérezte Balogh hiányát és gyorsan beszedett 5 gólt amire igaz Nagy L. a hajrában még válaszolni tudott. DEAC-Téglás 5-2.
Szerk.:Dzsuva

--------------------------------------------------
A megyei I.osztály 21. fordulójában Sárrétudvar látogatott Téglásra ahol az esőzésk miatt a rosszabbik pályán kellett megrendezni mind az ifi mind pedig a felnőttek találkozóját!

Ifi:
Zsinórban 3!
3-1-es győzelmet aratott Fábián István legénysége Sárrétudvari ellen a bajnokság 21. fodulójában.Nehezen indult a csapat számára a meccs hiszen egy védelmi kihagyást követőn a vendégek hamar megszerezték a vezetést.Ezután összekapták magukat a fiúk és már az első félidőban fordítani tudtak Kiss és Kecskés góljai révén.A vendégek dolgát még egy kiállítás is nehezítette így emberhátrányban kellet befejezniük a meccset.A második félidőben nem változott a játék képe a Téglásiak sorra dolgozták ki a helyzeteket ,melyek közül Danó egyet értékesített is ,így alakítva ki a 3-1-es végeredményt.

Téglás VSE-Sárrétudvari KSE 3-1 G:Kiss Zoltán,Kecskés Lajos,Danó Henrik

Felnőtt:Rossz állapotú talajon fogadta a Téglás VSE a listavezetőt akik a vártnál gyengébb játékot mutattak az eddigi teljesítményüktől.A Téglás támadott többet de a helyzetek kimaradtak igaz az utolsó
percekben Gonda Nagy Tamásnak volt egy hatalmas ziccere de az is kimaradt így 0-0 lett a vége!A felnőtt csapat így már harmadik meccse óta nyeretlen!

Téglás VSE-Sárrétudvari KSE 0-0

szerk:Dzsuva Lecsó

--------------------------------------------------
A 18. fordulóban Hajdúszoboszlóra utazott a Téglás VSE ahol az ifi 1-1-es döntetlent ért el míg a felnőtteknél az Bánfi Zsolt mesterhármasával 3-1-el múlták fölül a Habi Roland vezette szoboszlóiakat!

Ifi:Ismét a pálya kímélések miatt nem a centerpályán rendezték a találkozót de ennek ellenére is egy jó iramú mérkőzést játszottak a fiatalok.Az első gólt egy védelmi hiba előzte meg és egy bedobás utáni beadást követően vezetéshez jutottak a hazaiak 1-0!Nem kellett sokat várni az egyenlítésre 2 perc múlva Papp Ferenc a tizenhatoson belül higgadtan a kapu bal alós sarkába lőtt 1-1!Innentől mind a két csapatnak voltak jó pillanatai de egyik csapat sem tudott élni a helyzeteivel így pontosztoszkodás lett a vége.

Hajdúszoboszló SE-Téglás VSE 1-1 G:Papp Ferenc
Csapat:Elek M.(Deák D.)-Lippai S.,Nagy Norbert,Rácz A.,Móré Bendegúz(Nagy S.)-Kapusi J.,Papp F.,Danó H.,Bottyán G.,-Kiss Z.

A 18. forduló további eredményei:

SÁRRÉTUDVARI KSE - BÁRÁNDI KSE 4 - 1
KABAI METEORIT SE - NYÍRADONY VVTK 1 - 4
POLGÁRI VSE - NYÍRMÁRTONFALVA TOLDI SE 4 - 0
EBESI KSE - HAJDÚNÁNÁS GB. FK nem játszották le
NAGYHEGYES KSE - HOSSZÚPÁLYI SE 4 - 2
HAJDÚSÁMSON SE - LÉTAVÉRTES SC `97-II. 0 - 0
DEAC-SZERTÁR SPOTBOLT - DERECSKEI LSE 3 - 2

Felnőtt:Jó mérkőzésre volt kilátá hiszen a tabella harmadik és negyedi helyezettei csaptak össze.Kocsis László nem volt éppen rózsás helyzetben mert több meghatározó játékosát nem vethette be(Gonda Nagy T.,Balogh J.,Nagy L.,Karóczkai Á.,) de így is ütőkées gárdát állított ki a tréner.A Amérkőzés első szakaszában még csak "kóstolgatták" egymást a felek aztán két gyönyörű kontra után Bánfi Zsolt haar jelezte hogy bizony 3 pontért jött a Téglás!Sajnos is űmét kiállítottak egy téglásit névszerint Hevesi Dániel hozzáteszem szerintem jogtalanul de szerencsére ekkor jött a szünet és rendezhették a gondolataikat a fiúk.A második játékrészt a téglás jobban kezdete és 3-4 góllal is elhúzhatott volna!Jött viszont a szoboszlói feltámadás és fokozatosnyomás alá helyezték a Pálóczi Istvánt és a védelmet egy tizenyegyes lett az eredménye 1-2 ezzel.Amikor már a szoboszlói közönség elhitte hogy vanesélyük még a döntetlenre jött Bánfi Zsolt aki tizenegyesből volt edményes 1-3.Itt a vége!Zsinórban nyolcadik mérkőzését nyerte meg a felnőtt csapat és így megerősítette a 4-5.helyét a tabellán!

Hajdúszoboszló SE-Téglás VSE 1-3 G:Bánfi Zsolt 3

Akárcsak Nagyhegye ellen Szoboszlón is háromszor volt eredményes Bánfi Zsolt!


A forduló további eredményei:

POLGÁRI VSE - NYÍRMÁRTONFALVA TOLDI SE 2 - 1
KABAI METEORIT SE - NYÍRADONY VVTK 1 - 1
SÁRRÉTUDVARI KSE - BÁRÁNDI KSE 1 - 4
DEAC-SZERTÁR SPORTBOLT - DERECSKEI LSE 4 - 3
HAJDÚSÁMSON SE - LÉTAVÉRTES SC `97-II. 3 - 0
NAGYHEGYES KSE - HOSSZÚPÁLYI SE 4 - 1
EBESI KSE - HAJDÚNÁNÁS GB. FK 3 - 2
szerk:Lecsó
-------------------------------------------------
Kettős győzelmet aratott a Téglás VSE A Nagyhegyes KSE ellen!

Ifjúsági:Az első pályán került megrendezésre a találkozó és ennek ellenére egy viszonylag jó talajú pályán játszhattak a csapatok.A mérkőzést a Téglás kezdete jobban sorozatos helyzeteket dolgoztak ki de a befejezés elmaradt.Kiss Zoltán kétszer is a kapufát találta el előbb egy szabadrúgásból utóbb egy 16 méterről leadott lövésből.A jeget Kapusi János törte meg aki mintaszerűen bólintotta Bereczki Balázs szögletrúgását a kapuba 1-0!A második félidőben mind két oldal cserékkel próbált újítást vinni a mérkőzésbe de a csapatok a középpályára szűkítették a területet így az eredmény nem változott győzött a Téglás!

Téglás VSE-Nagyhegyes KSE 1-0 G:Kapusi János

Fábián István értékelése:Nagyon sajnálom azt amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt azt nem tudtuk teljesíteni.Egy-két jó helyzetünk volt de a gólszerzéseket nem tudtuk befejezni!A másik meg az hogy volt egy nagyon jól teljesítő Danó Henrich és egy Nagy Józsi és hála istennek akik felkerültek a serdülőből azok nagyon jó teljesítményt nyújtottak.

Felnőtt:A felnőttek már a hátsó pályán léptek pályára ahol 19 perc leforgása alatt a csapat és Bánfi Zsolt eldöntötte a mérkőzést hiszen ez alatt az idő alatt háromszor köszöntbe Nagyhegyesnek és így a meccs érdemleges része el is dőlt.Innen már nagyon leült a találkozó Nagyhegyes még tudott szépíteni detöbbre márnem futota az erejükből még úgy sem hogy Balogh József kiállítása miatt emberelőnybe kerültek.3-1 maradt a vége és így zsinórban a hetedik mérkőzését nyerte meg a Téglás VSE!

Téglás VSE-Nagyhegyes KSE 3-1 G:Bánfi Zsolt 3

Kocsis László vélménye a meccsről:Az első félidő megfelelő helyzetkihasználásával sikerült hoznunk a mai mérkőzést!
szerk:Lecsó

--------------------------------------------------
A 17. Forduló következik a Labdarúgó Megyei-I. osztályban ahol a Nagyhegyes KSE látogat a Téglás VSE csapatához vasárnap.

Téglás VSE-Nagyhegyes KSE (IFI) Vasárnap 13:00 játékvezetők:Kiss János
Butt Tamás
Bodnár András

Téglás VSE-Nagyhegyes KSE (FELNŐTT) Vasárnap 15:00 játékvezetők:Bodnár András
Butt Tamás
Kiss János


Ifjusági:13:00-as kezdettel kerül megrendezésre a téglási első pályán(a hátsó a rossztalaj viszonyok miatt nincs megfelelő állapotban)

Nagyhegyes KSE:A 16. Forduló után 4 győzelem 1 döntetlen és 11 vereséggel 20 lőtt és 51 kapot góllal a tabella a 13.helyén 13 ponttal állnak. Legeredményesebb játékosuk Tóth István 4 góllal

Téglás VSE: 16 forduló elteltével a következő mutatókkal áll: 8 győzelem 0 döntetlen 8 vereség 31 lőtt és 34 kapott góllal 24 szerzett ponttal a tabella 8. Helyét foglalják el. Legeredményesebb játékosuk Bereczki Balázs 6 góllal

Felnőtt:A felnőtteknél 15:00-tól kezdődik a találkozó.

Nagyhegyes KSE: Ellenfelünk eddig 16 mérkőzésből: 5 győzelem 2 döntetlen 9 vereség 30 lőtt és 28 kapott góllal a tabella 11. helyét foglalja el.

Téglás VSE: Kocsis László gárdája a 16. Fordulóban arratott győzelemnek köszönhetően felkúszott a tabella 5. helyére ahol 8 győzelemmel 2 döntetlennel 6 vereséggel 41 lőtt és 35 kapott góllal áll.
A legeredményesebb játékos Nagy László de figyelni kell Bánfi Zsoltra aki Ebesen duplázott.

-Jó meccsre számíthatunk hiszen a Téglás zsinórban 6 mérkőzést nyert!
Aki teheti látogasson ki és buzdítsa a csapatot! HAJRÁ TÉGLÁS!
Szerk:Lecsó

--------------------------------------------------
Kezdetét vette a 2009-2010-es szezon második felvonása. A Téglás VSE A nyolcadik helyről várta a rajtot és bizakodtak hogy folytatják az ősszel abbahagyott remek szereplést. Immár új edzővel a kispadján látogattak a sereghajtó Ebes csapatához. Nézzük először az ifisták szereplését: Sérültek és eltiltottak is nehezítették Fábián István dolgát a csapat összeállításánál de ennek ellenére is sikerült egy viszonylag jó kezdő 11-et összeállítania. Sajnos a találkozót elég álmosan kezdték és mind kapus és védelmi hibáknak köszönhetően gyorsan 3-0-s hátrányba kerültek(a merkőzős közben fújó erős szél se segítette a mieink dolgát)A félidő végén akadtak gólszerzési lehetőségei a mieinknek de ezzel nem tudtak élni. A második félidőn érződött hogy az egyik csapat nem akar a másik pedig nem tud előrébb jutni de így is sikerült az ebesieknek a hajrában két gólt berámolniuk. Így 5-0-s vereséggel kezdtek az ifisták!
Felnőtt:Itt is voltak sérültek, eltiltottak de Kocsis László még így is nagyon jó nevekből meríthetett a kezdő csapat összeállításánál aminek eredmény is volt.A mérkőzés első periódusában a középmezőnyben zajlott a játék és eggyik csapat sem tudott jelentős mezőnyfölényt kialakítani. Jött a 18.perc és egy szabadrúgás variációból Balogh József irgalmatlan gólt ragasztott jó 30-35 méterről Sallai József hálóőr kapujába.Ezek után az Ebes mezőnyfölénye megnőtt és sorozatos támadásokkal veszélyeztették Pálóczi István kapuját de a félidő végéig 1-0 maradt az állás.Következett a második játékrész ahol az 57.és 67. Percben Bánfi Zsolt kétszer volt eredményes előbb egy nagy kavarodás után kotorta a labdát a kapuba utóbb egy remek kiugrása és csele után hidegvérrel gurított a hálóba 3-0 ezzel.Következett a 70.perc Szabó Imrével szemben szabájtalankodtak a 16-oson belül büntető lett a következménye amit Tóth Péter értékesített és ezzel alakította ki a 4-0-s végeredményt.Kocsis László tehát győzelemmel debütált a Téglás VSE kispadján ahol az már a 6. Győzelem volt zsinórban!(hozzá kell tennem hogy egy nagyon jó minőségű pályán és körülmények között zajlottak a találkozók igaz néha az orkán erejű szél jócskán befolyásolta a játék iramát)SZÉP VOLT FIÚK!SZÉP VOLT TÉGLÁS!
Felnőtt:
Ebesi KSE-Téglás VSE 0-4 (0-1)
Góllövők: Bánfi Zsolt (57.p, 67.p), Balogh József (18.p), Tóth Péter (70.p)

Téglás VSE:Pálóczi István (Kiss István) - Bánfi Zsolt, Fábián Nagy Tamás, Kiss János, Nagy László, Tóth Péter, Balogh Jőzsef, Szabó Imre (Pelles T.), Hevesi Dániel, Nagy János, Karóczai Árpád

Kocsis László értékelése:
-Nem várt módon egy gyönyörű szépen előkészített pályán,küzdelmes mérkőzésen rendkívül lelkes ellenféllel szemben jobb helyzetkihasználással sikerült legyőznünk az Ebest.Akiknek sok sikert kívánok a kiesés ellen folytatott küzdelemben!Egyénileg nem szeretném értékelni a játékosokat azért mert elég körülményes volt a mérkőzést megelőző időszak:sérültek,betegségek,helyi elfoglaltságok miatt úgyhogy mind az aki Ebesre utazott maximálisan megtet mindent a győzelem megszerzéséért!A játék minősége pedig még sok kívánnivalót hagy maga után!
Szabó Imre és a többiek mindent megtettek a 3 pont megszerzéséért!

szerk:Lecsó


A szombaton megrendezett barátságos meccsen a Téglás VSE felnőtt csapata 4-2es vereséget szenvedett Geszteréd csapata ellen.A találkozót a hazaiak kezdték lendületesebben de Geszteréd jobban használta ki a helyzeteit és meg is szeezte a vezetést.A téglásiak többször veszélyeztettek de a pálya talajának rossz állapota miatt nem volt huzamosabb játék és csak kínlódtak a csapatok.A második félidőben is a Geszteréd használta ki a helyzeteit amire csakkét góllal tudtunk válaszolni(Popovics József és Fábián Nagy Tamás góljaival) így alakult ki a 4-2es vendég siker.A mérkőzés legjobbjának Balogh Józsefet láttuk aki végigrobotolta a mérkőzést.A bajnokság jövőhét szombaton veszi kezdetét Ebesen.Reméljük a téli felkészülés meghozza majd a gyümölcsét!!
szerk:Lecsó
--------------------------------------------------
2010.Február 20.án a téglási sportcsarnokban egy házi teremtorna került megrendezésre az ifisták között.A tornán induló öt csapat körmérkőzésekkel döntötte el a helyezéseket.A majdnem egész napos meccsdömping remek iramú mérkőzéseket hozott és remek hangulatban telt a nap.A tornát jövőre is megrendezik idén a Bottyán Gergő és Fábián Nagy Tamás által vezette csapat diadalmaskodott.A tornán készült képeket a Képgalériákban tekinthetitek majd meg.
__________________________________________________

Csatlakozz Te is a TéglásFanClub-hoz
Gondolkodtál már azon, hogy jó lenne a kedvenc csapatoddal foglalkozó oldal hírszerkesztője lenni, vagy úgy érzed elhivatottságoddal, és tudásoddal segíteni tudnád a Téglás szurkolóit?

Amennyiben szeretnél a teglasnaclub.5mp.eu szerkesztői csapatához tartozni, és megfelelsz az alábbi kritériumoknak ne habozz! Jelentkezz most, és csatlakozz a Téglás VSE magyar szurkolói oldalának fiatal csapatához!

Általános elvárások, erények:

* Állandó internet hozzáférés,
* MSN/Windows Live Messenger elérhetőség,
* szorgalmasság,
* megbízhatóság,
* rátermettség.

A hírszerkesztők kritériumai:

* Elhivatottság Téglás iránt,
* angol nyelv ismerete a külföldi forrásokhoz!!!!
* jó helyesírási és fogalmazási készség,
* 2 hét próbaidő.

Ha a fent említett pozícióra szeretnél jelentkezni, azt a következő címen teheted meg a manutd.teglas@citromail.hu címre küldessz egy levelet és mi kiválasztjuk a legjobbakat.HATÁRIDŐ:Március 25 !!
__________________________________________________
Gratulálunk!!

Igaz ez az oldal főképp a téglási foci híreiről számolt be kedves olvasóinak , de a minap egy olyan hírről lehetett hallani ami mellet nem lehetett szó nélkül elmenni:ez a téglási súlyemelőcsapat remeklésére.Eddig országos szinten is (gondoljunk csak László István országos csúcsira)remek teljesítményt nyújtott a Téglás VSE súlyemelőcsapata akiket nemrégiben a Napló internetes szavazásán 2009 legjobb csapatának választottak ( megelőzvén olyan csapatokat mint a BL főtáblás DVSC-t ).Az oldal szerkesztőinek nevében is gratulálok a súlyemelőknek!!!

Megkezdődtek a felkészülése a 2009-10-es Megye 1-es labdarúgó bajnokság második felére.A téglási csapat az új edzővel Kocsis Lászlóval tartotta meg az év első tréningjét a pályán.Mint kiderült a felnőtt csapat kerete nagy mértékben erősödött hiszen Bökönyből érkező Marozsán testvérpár(Marozsán Gergő,Marozsán Zsolt) illetve Karsai Sándoral valamint az ifi csapattól Molnár László,Bereczki Balázs és Karóczkai Árpáddal erősítette meg a csapatát Kocsis tanárúr.Még egy játékos érkezhet Bánfi Zsolt de neki még kérdőjeles a szereplése.Az ifisták házatáján is történt változás hiszen a csapat kapusa Nagy Imre ideiglenesen felhagyott a focival helyét feltehetőleg Elek Miklós foglya átvenni vagy ha minden kötél szakad akkor a serdülő kapusa Veres Bence.Így egy mindentéren megerősített Téglásvág neki a szezon második felének reméljük sok sikerben lesz részünk a tavasz folyamán!Az edzésen kézült képeket a Képgaléria II-ben tekinthetitek meg!
Szerk:Lecsó
__________________________________________________
Újabb kupasikert könyvelhettek el fiataljaink akik Január 30.-án a Nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnokban megrendezésre kerülő emléktornán szerepeltek.A nem annyira nívós mezőnyben ott volt a hazai csapat U-16 és U-15-ös
korosztálya valamint a Balkányiak is e két korcsoportukkal képviseltették magukat és Hajdúdorog is ringbe szállt a végső sikerért.A téglási keret tagjai:Kapusok:Deák Dávid,Veres Bence,Mezőnyjátékosok:Kiss Zoltán,Rácz András,Kapusi János,Kecskés Lajos,Nagy József,Móré Bendegúz,Dudás Richárd,Edző:Fábián Nagy István
-Körmérkőzéses rendszerben bonyolították le a tornát ami hozott is egy-két meglepetést az elején.Téglásnak legelső meccsén meg kellett izzadni az egy évvel fiatalabb Nyíradony U-15 ellen hiszen csak 2-0ra tudtak nyerni:Kiss Zoltán és Móré Bendegúz találataival.Következett a Balkány U-16 ők is kemény diónak bizonyultak hiszen csak 1-0ra sikerült nyerni Kapusi János találatával.Ismét Nyíradonyi ellenfél de most már a nagyobbak ezen a meccsen kaptuk a tornán az első gólunkat de Kiss Zoltán és Dudás Richárd góljaival fordítani tudtunk.Balkány U-15 volt a következő ellenfél akiket lazának mondható 4-0ás sikerrek léptünk át.A gólokat Kecskés Lajos kettőt Kapusi János és Rácz András szerezték.Ezen mérkőzések után a többi csapat sikeresen körbeverte egymást és ekkor már biztosra tudtuk hogy zsebünkben a bajnoki cím.Már csak Hajdúdorog ellen kellet játszani és ezt is megynyertük 2-1 arányban Kiss Zoltán és Kapusi János találataival.A sikerből mindenki kivette a részét hiszen "Capi" okosan cserélt és így mindenki egyenlően tett a csapat sikeréért! Elkönyvelhetjük hogy a 2009-es esztendőt két kupasikerrel zárta az utánpólás és ez mindenképpen fényes jövőt jósol a tavaszi szezonbara mind ifi mind serdülő szinten.A tornán készült képeket megtekinthetitek a Képgaléria II-ben!Nekem már csak annyi maradt hátra hogy Sikerekben gazdag(Téglásnak kupákban-is :D) Boldog Újévet kívánjak minden Téglás drukkernek focistának!
Szerk:Lecsó


Azthiszem hogy én ehez nem tudok hozzáfűzni sokat hiszen kollégám remekül összefoglalta a 2009-es esztemdőt igaz azt kifelejtette hogy létrejött ez a honlap is de ez már mellékes.Nekem már csak annyi dolgom van hogy mindenkinek Áldott és Békés karácsony és Sikerekben gazdag újévet kívánjak.
Köszönjük kitartó olvasásaitokat jövőre is szeretettel várunk titeket. Móré Bendegúzt "Lecsót" hallottátok.Sziasztok.

Így láttam 2009-et....

Azt a megtisztelő feladatot próbálom most néhány sorban végbevinni hogy egy örömökkel,bánatokkal,sikerrel,kudarccal teli 2009-es esztendő összegzését írjam meg a honlap olvasóinak.Nehéz. Nagyon nehéz egy helyre öszetaszítani egy ennyire cslekményes, történésekben, fordulatokban gazdag évet.
2009..eleje az egész Téglási Városi Sport Egyesület új korszaka indult meg azzal hogy az elnöki széken Bánfi János (az akkor még aktív labdarúgó)vette át a helyet. Úgy tűnt jól végzi munkáját, hisz a korábban eligazoló játékosok tértek vissza ,és a csapat lassacskány elmozdult a tabella hátsó helyeiről.A tavaszi szezon igazi a célja elsősorbanm a tisztes helytállás volt hiszen az igazi csapatépítő munkák az új idény előtt ,nyáron kezdődtek meg: a csapat gőzerővel készült, a vezetőség új mezeket,melegítőket pólókat zserzett a csapat számára és elintéztek egy németországi túrát a fiúknak ahol a Stuttgart melletti testvérváros csapatával mérhették össze erejüket.Az új idényeknek nagy reményekkel neki vágó csapat úgy tűnt hogy nem tud eleget tenni az elvárásoknak és az év elején már megint az a kieső zóna környékén tanyáztak.De az utólsó 5 fordulóba mintha valami erő szállta volna meg a játékosokat úgy verték végig a soron kövezkező ellenfelek.Így a szezon
végére nem dobogós ,de nem is kieső hanem egy szép 8. hellyel zártak a fiúk.Gratulálunk.Mert miért is ne grtaulálnánk hiszen amit az utólsó fordulókban nyújtott a csapat az tényleg elismerésre méltó és reméljük a tavaszi szenzonban is folytatják remeklésüket a játékosok.Aztán az igazi csattanó a végére maradt maradt mikor kiderült h a felnőtt csapat kispadján Szabó Imre helyét Kocsis LÁszló veszi át.Ez volt 2009 az én szemszögömből s most ragadnám meg az alkalmat hogy mindenkinek békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben boldog új évet kívánjak .Találkozunk 2010ben:D
SZERK:Dzsuva

_________________________________________________


Szombaton és vasárnap a XIX.Karácsony kupára került sor Debrecen városában.Téglásról is indult egy csapat a 92-93-as korosztályban.A csapat tagjai:Kapus:Fábián Nagy Tamás,Mezőnyjátékosok:Deák Dávid,Dudás Richárd,Kecskés Lajos,Rácz András,Danó Henrich,Nagy Jóska,Móré Bendegúz,Kapusi János,Kiss Zoltán.A tornát megelőző két hétben 3 közös edzésen próbálták a fiúk elsajátítani a kispályás labdarúgás fortéjait.Nemzetközi mezőny várt a Téglásra hiszen román,ukrán csapatok is képviseltették magukat a mezőnyben emellett a DVSC és az OFS csapatai is jelen voltak.Így tehát vérmes reményei nem voltak a csapatnak de,egy esetleges továbbjutásban viszont még bízhattak.Első meccsüket a Hódosban játszották a fiatalok az FC Pantelimon román csapat ellen.Erős román kezdés után egy távoli lövésnek köszönhetően megszületett az első gól sajnos nem a mi javunkra de ekkor még sok volt hátra.A találkozó felénél egy szabadrúgást kapott a csapat a félpályáról ezt senki se hitte volna de Deák Dávid elképesztő erővel zúdította a román kapus feje fölött a hálóba 1-1 ezzel.Ez mintha kissebb lökést adott volna a csapatnak hiszen egy jobbról érkező beadást Kiss Zoltán juttatott a kapuba 2-1 már az állás.A hajrában is a mieink bizonyultak jobbnak hiszen egy gyönyürű háromszögelés után Danó Henrich gurított a bal alsó sarokba 3-1 tehát az első akadájt sikkerrel zártuk.Jöhetett a második összecsapás amit már az Újker-ben játszottunk az Újbuda ellen.Az edző elmondása szerint ők voltak a legerősebb ellenfeleink hiszen fizikailag jóval előttünk voltak.A mérkőzésen meg is látszott de felvettük a kesztyűt és nagy verejték árán kihúztunk egy 0-0-át.Következett az OFS elleni mindent eldöntő összecsapaás.Itt is mint a Pantelimon elleni meccsen az ellenfél szerezte meg a vezetést 1-0 amire hamar sikerült válaszolni Kiss Zoltánnak aki egy szöglet után a kapufa segítségével lőtt gólt három méterről 1-1.A találkozó végére egyre idegesebb "debreceni kedvencek" a bíró segítségével is élni próbálták hogy kiejtsék a Téglást.Tomikát ki is állították provokálás miatt ami kissebb verekedésbe torkollott.Viszont ez sem volt elég a Téglás legyőzéséhez hiszen 1-1 maradt a vége és bejutottak a legjobb négy közé.Következett a vasárnapi nap.A döntőbe jutásért egy újabb Debreceni csapattal kellett megvívni.Sok támadást blokkolt a védelmünk és a vége előtt 4-5 percel Kapusi János egy távoli lövéssel lőtte Téglást a döntőbe.És következett a végjáték amire senki se számított hogy idáig fog jutni a csapat de ha már eljutottak idáig akkor miért ne nyerhetnk meg?Hogy erre a kérdésre választ kapjunk ismét egy debreceni OFS-el kellett szembenézni.Erősen kezdett a debreceni csapat több helyzetet sikerült kidolgozniuk amiket Tomi sikeresen hárított.Többször cserélt a Téglási edző aminek a 14.percben meglett az eredménye egy balról érkező labdát Kiss Zoltán juttatott a kapuba 1-0 előnyben a Téglás.AZ elkövetkező négy perc folyamatos OFS támadással telt el.A mérkőzésen viszont nem született több gól így BAJNOK A TÉGLÁS!!!SZENZÁCIÓS!!szavakba nem lehet önteni amit a fiúk a meccs lefújása után éreztek.Fábián Nagy István edző is szárnyalt a boldogságtól de ez szerintem érthető is.Egy nagyon nagy dolgot vittek végbe a fiatalok hiszen egy ilyen vívós mezőnyben bajnoknak lenni nem semmi dolog és az hogy egyetlen Megye 1-es csapat nem volt a tornán ez csak tovább növeli a bajnoki cím értékét.A végére ha megengedtek egy szubjektívvéleményt:Véleményem szerint Móré Bendegúz a karácsony kupa történetének legkevesebb időt pályára lépő címét simán elnyerte hiszen összesen 2 perc 24 másodpercet töltött az öt meccs alatt a pályán!!!!!de hát majd legközelebb hátha több idő jut majd neki.Viszont nem csak negítív címeket gyűjtöttünk be mert Kiss Zoltán lett a torna gólkirálya.gratulálunk. Egy szó mint száz a Téglás VSE egy hatalmas sikerrel zárja a 2009-es eszetendőt és reméljük a 2010 is lesz ilyen sikerekben gazdag mint az idei.SZÉP VOLT FIÚK!SZÉP VOLT TÉGLÁS!
(A tornán készült képeket a képgalériában tekinthetitek meg)
szerk.:LECSÓ
__________________________________________________
A szombat esti évzáró banketten több dologra került sor ami az elkövetkezendő éveket negyban befolyásolhatják.Többekközött Kocsis László lett az új felnőtt csapat edzője de előbb pár mondat a bankettről.Szombat késő délután a sporpályán lévő klubházban került sor az eseményre.Bánfi János elnökúr nyitotta meg az évzárót és mint azt ahogy már korábban megírtuk bejelentette hogy Kocsis László veszi át a felnőtt csapatnál a stapétabotot. és pár szóban értékelte a féléves teljesítményt.Külön kitért a serdülő csapat őszi bajnoki címére is és a pályán dolgozó szervezők kitűnő munkavégzésére.Viszont felhívta a figyelmünket a jövőbeli változásokra.Következett Szabó Imere aki bejelentette hogy lemond edző posztjáról és az utánpótlásban fog tovább tevékenykedni.Búcsúbeszédében először az ifistákat értékelte miszerint amit ő az elmúlt szezon alapján látott hogy egy tehetséges csapatról van szó, de nem mindig követik Fábián Nagy István utasításait a pályán.A felnőtt csapat idényéről felemás érzései voltak hiszen a szezon első felét nyögvenyelősen kezdő Téglásiak és a kiesés szele is felütötte a fejét a csapat házatáján viszont az év végére belelendültek a fiúk és zsinórban öt meccset hoztak le győztesen.Külön kiemelte Nagy Lászlót teljesítményét és hogy tudja hogy Laci bácsinak nyugodt szívvel adja át a csapatot.És utána jött az új edző bemutatkozó szövege.Elmondta hogy több ifistát is számításba fog venni a felnőtt csapatnál és szerinte nem szükséges úgymond "szárocskákat" igazolni a megyéből hanem pár 18-19 éves játékosok érkezhetnek Böszörményből.Kocsis Laci bá a piacképességet is fontosnak tartja és szerinte annak a segítségével érhetünk el nagyobb sikereket példaértékűnek hozta fel Sárrétudvar esetét.Az új edző Január 1-étől áll munkába a csapatnál és első edzésére Január 16.án kerül sor.A vacsora előtt Szabó Imere két pezsgővel díjazta a félév két kiemelkedő játékosát Nagy Lászlót és Hevesi Dánielt.A januárban kezdődő felkészülésre a volt és az új edző is kitért hogy az befolyásoló szerepet játszhat a tavaszi folytatásban és mind az ifi mind a felnőtt az őszinél is jobb eredményeket érhet el.Én ezekhez már csak annyit tudok hozzáfűzni hogy a Téglás VSE vezetői nevében minden Téglási focistának,szurkolónak boldog ünnepeket kívánok.
szerk:Lecsó

__________________________________________________

Edzőváltás!!!!????
A honlap információi szerint edzősváltás van láthatáron. Meg nem erősített hírként szereztünk tudomást arról hogy Szabó Imre nem szándékozik edzősködését folytatni Téglás csapatánál és helyét nem más venné át mint a téglási utánpótlásban és felnőtt csaptban is rengeteg sikert elérő Kocsis László.A csapat egyik vezetőedzője Fábián István oldalunk szerkesztőjének azt nyilatkozta hogy 98% az esély arra hogy megkötettetik a megállapodás a két fél között, viszont a dec.5-én megrendezésre kerülő évadzáró banketten minden ki fog derülni és akkor már biztosra tudhatjuk hogy mi lesz a csapat jövőbeli sorsa.
szerk.Dzsuva

Zsinórban ötször!!!!
Újabb szenzációs győzelmet aratott a Téglás csapata az őszi szezon zárófordulójában.A csapat tagjai Sámsonba látogattak és Tóth Peti és Dudás Imi góljainak köszönhetően zsebelték be a 3 pontot.De mielőtt bővebben ecsetelnénk ,nézzük az ifistákat!Az utóbbi hetekben rendre vereséget szenvedő U19-es csapat ahelyett hogy bizonyítási vágytól fűtötten vessék neki magukat a meccsnek mindössze 12 fővel jelentek meg a Sámson elleni találkozóra.A lehetőségekhez képest a csapat edzője Fábián István egy elég ütőképes csapatot állított össze mely már a mérkőzés elején saját térfelére szorította ellenfelét és néha igen tetszetős , sokpaszzos támadások indítva rohamozta a hazaiak kapuját. A sorozatos támadásoknak nemsokára meg is lett az eredménye hiszen Lippai Sándor két (!?) szöglet utáni kavarodást is gólra váltott beállítva a félideji 2-0ás vendég vezetést.A szünet után aztán elég meglepő fordulatot vett a meccs hiszen 10 (!) percen belül Macskin LászlóT és Kecsés Lajost is
is zuhanyozni küldte a bíró -hozzáteszem elég furcsa körülmények ( vagy tévedésesk) között.
Az ifisták azonban kettős emberhátrányban sem álltak be védekezni és ennek az agresszív játéknak meg lett a gyümölcse hiszen el tudták hozni Sámsonból a 3 pontot.
A felnőtt csapat az utóbbi időben már megszokott remek játékát hozva éss emellé még egy remek kapusteljesítményt is párosított és ezzel magabiztosan hozta el a 3 pontot.
szerk :Dzsuva

__________________________________________________

Csatlakozz Te is a TéglásFanClub-hoz
Gondolkodtál már azon, hogy jó lenne a kedvenc csapatoddal foglalkozó oldal hírszerkesztője lenni, vagy úgy érzed elhivatottságoddal, és tudásoddal segíteni tudnád a Téglás szurkolóit?

Amennyiben szeretnél a teglasnaclub.5mp.eu szerkesztői csapatához tartozni, és megfelelsz az alábbi kritériumoknak ne habozz! Jelentkezz most, és csatlakozz a Téglás VSE magyar szurkolói oldalának fiatal csapatához!

Általános elvárások, erények:

* Állandó internet hozzáférés,
* MSN/Windows Live Messenger elérhetőség,
* szorgalmasság,
* megbízhatóság,
* rátermettség.

A hírszerkesztők kritériumai:

* Elhivatottság Téglás iránt,
* angol nyelv ismerete a külföldi forrásokhoz!!!!
* jó helyesírási és fogalmazási készség,
* 2 hét próbaidő.

Ha a fent említett pozícióra szeretnél jelentkezni, azt a következő címen teheted meg a manutd.teglas@citromail.hu címre küldessz egy levelet és mi kiválasztjuk a legjobbakat.HATÁRIDŐ NOVEMBER 30.!
__________________________________________________
Újabb győzelem hazai pályán
A Téglási felnőtt csapat Nánás legyőzésével tovább folytatta győzelmi sorozatát.Míg az idény elején a kiesés gondolata rémizgette a Téglásiakat, egy esetleges jó tavaszi szereplés esetén egy szép pozició is megcsíphető a megyei bajnokságban.A Szabó Imre által vezetett gárda mind védekezésben, mind támadásban mattolni tudta
ellenfelét.A védelemben már hetek óta remek teljesítményt nyújtó Hevesi Dániel és Nagy János mellet még kiváló formában játszott a csapat "csk-ja" Dudás Imre is.A középpályás sor keltett kisebb fajta csalódást,Tóth Peti ismét jól irányított viszont a sérülten játszó Fábián Nagy Tamás és Popovics Józsefnek nem igazánt ment ezen a csúszós talajon.Gonda Nagy Tominak voltak jó beadásai( melyek közül az egyik egy kis szerencsével a kapuba is jutott).Szabó Imre És Nagy László ( a két ék) veszélyesen játszott nem nagyon bírtak velük. Összeségében egy biztos védekezésből kiinduló és remek és gyors kontrajátékot játszó hazai csapat teljesen megérdemelten győzött.

szerk .Dzsuva

Váratlanul érte a futball világát a 32 éves Robert Enke halála aki Kedd éjszaka öngyilkos lett.A honlap a kapus nagysága előtt egy nyilvános gyertyagyújtással és megemlékezéssel tiszteleg szombaton a Téglási sportpálya lelátólya előtt délután öt órakor.Aki teheti jöjjön el és emlékezzen a remek kapus és egyaránt remek családapára és egy kis mécsest vagy egy szál virágot hozzon.Köszönjük.Nyugodj békében Enke!
Szerk.:Lecsó
__________________________________________________
REAL-BARCA HOSSZÚPÁLYIN

Téglás csapata magabiztos győzelmet aratott Hosszúpályi csapata ellen,amivel sorozatban 3. sikerét könyvelhette el a Szabó Imre által vezetett csapat.A mérkőzéstjobban kezdő hazaiak gyorsan vezetést is szereztek.Ezután a vendégek domináltak aminek meg is lett az eredménye, hiszen az utóbbi időkben bomba formában játszó Kanóc góljával egyenlítettek.Ezután a téglásiak főleg Tóth Peti remek első félideji játéka réven rengeteg helyzetet alakítottak ki amiből Gonda,Popovics,Tóth P. értékesített is egyet-egyet.A 2. félidőben a Téglásiak visszavettek a tempóból és a hazaiak szépíteni tudtak ám ezzel együtt sem volt veszélyben a vendég győzelem,annál is inább hiszen a végén még Nagy János is fejelt egy szerencsés gólt.A vége 6-2es Téglási siker tegyük hozzá megérdemelten.

szerk.:Dzsuva

__________________________________________________
Kettős győzelem!!!
A 12.fordulóban Létavértes csapatai látogattak Téglásra.Az ifjusági csapat Kecskés Lajos
és Bereczki Balázs vezérletével győztek 2-0ra.A mérkőzés folyamán nem nem állt fennn a vereség veszélye így magabiztosan szerezték meg a 3 bajnoki pontot.A felnőttek mecccse már több izgalmat hordozott magával.A 4-3as eredmény egy olyan embernek is felüti a fejét aki kevésbé foci rajongó.A mérkőzés legjobbja a 3 gólt szerző Nagy László volt viszont született egy gyönyörű ollózós gól is amit Fábián Nagy Tamásjegyez.Minden szurkoló tudja hogy a Téglás-Léta meccsek nagy presztizssel bírnak így a paprikás hangulat most sem maradt el.Hazai oldalon két piros lapot!!!és négy sárgát gyüjtöttek be a játékosok a vendégeknél három sárgáig jutottak.A téglási győzelemnek köszönhetően feljebblépett a tabellán a 11.helyre míg Léta a negyedik helyig zuhant vissza.szerk.:Lecsó
__________________________________________________
Győzelem a kiesési rangadón!
A Téglás VSE fölényes 6-2-es győzelmet aratott Nyírmártonfalva csapat felett. A meccsen a véndég gárda szerzett vezetést, ezután a hazai csapat sorra dolgozta ki a helyzeteket , melyeket kisebb-nagyobb sikerrel értékesített is.A második félidőt remekül kezdő hazaiak gyorsan szereztek három gólt ,amivel eldöntötték a meccs sorsát.Ezután a Nyírmártonfalva egyyütese szétesett és a cserékkel megtűzdelt Téglási csapat még újabb két góllal jutalmazta meg közönségét.

szerk.:Lecsó,Dzsuva
__________________________________________________
MOST LEHET BIZONYÍTANI

Az eddig az elvárásoktól sokkal gyengébben teljesítő Téglási csapat az utóbbi hetekben már mutatott némi javulásra utaló jelet, hisz mindkét hazai meccsét megnyerte."De még mindig nem az igazi gyerekek "-halljuk még néha a téglási drukkerektől. De mi lenne jobb a bizonyításra mint egy meccs ( és egy esteleges győzelem ) a második helyezett Létavértes ellen.
Itt most tényleg lehet bizonítani, megmuatani hogy nem csak egy Nyírmártonfalva kaliberű csapatot tudunk megeverni , el lehet feledtetni azokat a gondolatok hogy Bárándi siker csupán szerencse volt.És erre az áhított győzelemre a téglási csapatnak minden esélye meg is van, ha mondjuk nem is az idei formát hanem az utolsó 2 év egymás elleni meccseit nézzük:4meccsen : 1 Létai siker szemben a Téglásiak 3 diadalával. És ha egy futballt kevésbé szerető nézőt más nem is, akkor az az adat hogy a két csapat meccsein átlagban 7 gól esik mindenképpen kivonz. A meccs 2009.11.1.(vasárnap)13:30as kezdettel a Téglási foci pályán kerül megrendezésre. HAJRÁ TÉGLÁS!

szerk.:DzsuvaIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!